Ansökningar till styrelsen

Finlands Skogsstiftelses ansökningstiden för stora understöd är 1.9.–10.10.2024.

Stiftelsens styrelse beslutar om understöd som är över 5 000 euro. Stora understöd beviljas två gånger per år. I vårens ansökningsomgång prioriteras vetenskap och forskning samt projekt relaterade till skogsnaturen. I höstens ansökningsomgång prioriteras projekt för barn och unga samt projekt relaterade till beslutsfattarkommunikation. I båda ansökningsomgångarna tas även andra ansökningar emot.

 

DIREKTIV FÖR ANSÖKAN OM STORA UNDERSTÖD

  1. Kontrollera först att det projekt du planera att söka om understöd för uppfyller Finlands Skogsstiftelse mål. HÄR kan du läsa mera om stiftelsens mål och bakgrund.  
  2. Fundera över om projektets tema stämmer överens med stiftelsens tema för den här ansökningsomgången.  
  3. Skriv din bidragsansökan. Du kan skicka in ansökan på finska, svenska eller engelska. Ansökan görs via Skogsstiftelsens bidragssystem. Förbered dig på att besvara åtminstone följande frågor:
  • basuppgifter om den projektsökande
  • allmän beskrivning av projektet
  • projektets mål i förhållande till Skogsstiftelsens mål
  • tidtabell för projektet
  • belopp och budget för det ansökta bidraget
  • projektets kommunikationsplan
  • självutvärdering av nyttan av projektet
  1. Bekanta dig med reglerna för NÄRSTÅENDEKRETS och uppge eventuella bindningar.
  2. Bekanta dig med FINANSIERINGSVILLKOREN och uppge eventuella bindningar.
  3. Kom ihåg att skicka in ansökan via bidragssystemet senast sista ansökningsdagen.  
  4. Skogsstiftelsens styrelse kommer att fatta beslut om ansökningarna vid det möte som hålls den 18 juni 2024. Efter det kommer de som ansökt om bidrag att informeras om resultatet, senast inom en vecka.

 

TILL BIDRAGSSYSTEMET.

Lycka till med bidragsansökan!

 

Skogsnäringen bekant för nuvarande och framtida beslutsfattare

Skogsstiftelsen vill främja skolelevers kunskap om skogsanvändning, förståelse för utbildningsmöjligheter och karriärvägar inom branschen, samt generellt öka ungdomars skogskunskaper och färdigheter. Vi ser gärna mångsidiga projektidéer och nya sätt att nå ut till unga.

Skogsstiftelsen vill också främja dialogen om skogsanvändning och lyfta fram skogar som näring samt dess påverkan på samhället. Kommunikationsprojekt som riktar sig till beslutsfattare skulle utmärkt stödja Skogsstiftelsens syfte och mål.

Vi uppmuntrar sökande att göra nya insatser, söka olika former av samarbeten samt kreativa lösningar, till exempel inom kultur och konst.

Skogsstiftelsen finansierar även forskning

Skogsstiftelsen stöder också forskning inom skogsbranschen. Vi välkomnar särskilt ansökningar för framtidsinriktade studier eller forskningsprojekt som rör skogars anpassning till klimatförändringar och deras klimatresiliens. Forskning om skogsägande, bedömning av framtida verksamhetsmiljöer samt internationella kartläggningar av åtgärder som främjar träbyggande är också önskvärda. Vi uppskattar om projektplanen inkluderar en plan för kommunikation av forskningsresultat och samhällelig påverkan.

Skogsstiftelsen uppmuntrar forskare att ansöka om stipendier för ovan nämnda teman eller andra ämnen relaterade till skogsnäringen.

 

Webbinarium med information om bidrag

Finlands Skogsstiftelse ordnar ett webbinarium på finska 6.9. kl. 9 för de som ansöker om bidrag. På webbinariet berättar stiftelsens vd om vårens ansökningsomgång och svarar på frågor gällande bidragsansökningar. Webbinariet bandas inte.